Hemsida

Du vill vara unik

Det finns tusentals färdiga mallar för hem­sidor. Men ingen av dem passar din vision? Du har du kommit rätt. Med gedigen kunskap i webb­teknik behöver jag inte anpassa mig till färdiga lösningar. Jag kan bygga en unik webbplats skräddar­sydd efter dina behov, oavsett om du har färdiga skisser eller bara en ned­klottrad idé.

Du har en tight budget

Jag kan bygga en enkel hemsida från grunden som inte kostar skjortan. Om du vill ha en fullt utbyggd webb­plats till ett rimligt pris kan jag använda ett färdigt tema från WordPress. Med hjälp av plugins och anpassningar kan du ändå få det utseende och den funktionalitet du vill. Flera under­sidor, skräddar­sydda lösningar och avancerad teknik behöver inte innebära ett orimligt pris. Särskilt inte om du har färdigt material i form av texter och bilder.

Du vill kunna uppdatera din webb­plats

Oavsett om du är fotograf, smyckes­tillverkare eller driver en redovisnings­byrå kommer du antagligen att vilja uppdatera din hem­sida i framtiden. Jag kan bygga ett administratörs­gränssnitt där du kan lägga till bilder och texter och ändra färger, öppet­tider, kontakt­uppgifter med mera. Vill du ha ett mer avancerat administratörs­gränssnitt trots en begränsad budget kan jag göra en webb­plats baserad på WordPress.

Du vill ha en webb­plats som uppdaterar sig själv

Du kanske inte har tid att underhålla din webb­plats, men ändå vill att den ska vara aktuell och inte se likadan ut år efter år. Jag kan göra så att din webb­plats automatiskt anpassar sitt innehåll, exempelvis informerar om annorlunda öppet­tider när det är helg­dag. Om du vill kan jag ordna så att olika innehåll visas beroende på säsong, till exempel presenter till Mors dag

Du har redan en hem­sida

Jag kan uppdatera din befintliga webb­plats, oavsett om du vill ha nytt innehåll, ytterligare funktionalitet eller ett fräschare utseende. Om din hem­sida har några år på nacken kanske den inte är responsiv, då kan jag ordna det åt dig.

Du vill ha mer

Programmering är mitt huvud­område, min passion är att förerkliga visioner med hjälp av kod. Men självklart behärskar jag även det som hör till. Tillsammans tar vi fram en över­gripande design av din webb­plats, allt från att klargöra webb­platsens syfte och mål­grupp till att bestämma layout och navigation. Behöver du texter och bilder så ordnar jag det. Om du har färdigt material kan jag bidra med text­granskning och komplettering eller redigering av bilderna.

Låt oss reda ut begreppen:

Webbplats
En eller flera webb­sidor som hör ihop.
Webbsajt
Synonym till webb­plats. Ibland säger man bara sajt. På engelska web site.
Webbsida
En enda sida på en webb­plats. Exempevis trumvirvel.se/hemsida – som du befinner dig på nu – är en av flera webb­sidor inom webb­platsen trumvirvel.se. På engelska web page.
Hemsida
Egentligen den webb­sida som är webb­platsens start­sida. Men i dagligt tal säger man ofta hem­sida trots att man menar hela webb­platsen. Som du kan se ovan följer jag själv denna informella praxis. På engelska home page.
WordPress-tema
Lite förenklat en mall som bestämmer webb­platsens över­gripande utseende och funktionalitet. Man kan välja ett befintligt tema eller utveckla ett eget. Läs mer om WordPress här